Web Statistics Тагови - Burevesnik
Macedonian Albanian English

Корупција

 • ,,Денесоски,, фирма за измама и разградба

  Денес веројатно нема да ви се верува, ама на 18. Март 2011. по мое службено маил обраќање до Сашо Денесоски, повеќекратен измамник, мешетар, даночен затајувач, градежник, јавно-приватен партнер

  ...
 • Mладенов е жртва на новата афера во Телеком

  Долга е низата на ликвидирани поединци, штетни по криминалната „агенда„ на Владата на Никола Груевски. Нема да ги набројувам по име и презиме, ги знаете сите до еден: исчезнати, „самоубиени“,

  ...
 • Stevco's WAY

  Стевчо Јакимовски секако без конкуренција уште сега на почетокот на годината е најголемата контроверза во оваа турбулентна година за Македонија. Со одлуката да позајми печат од Драгиша Милетиќ и

  ...
 • АД "Охрид" епицентар на криминалот

  Да бидеш двапати по четири години градоначалник на Охрид и да ја дотераш општинската каса до минус од 50 милиони евра треба да си или хедонист и плејбој од светски глас или клептоман кој помислил

  ...
 • Денесоски началник на сектор за измами

  Не морате да верувате дека ВМРО ДПМНЕ за време на раководењето со МВР од 2006. до денес има формирано Сектор за измами во ова министерство. Со Јанкуловска и Мијалков се е можно. Од пресудата на

  ...
 • Затворот „Шутка„ легло на организиран криминал

  Долгови кон добавувачи, привилегии за подобни притвореници, санкции за неподобни, мобинг кон непослушни и некооперативни вработени, експресно бркање од работа на вработени без почитување

  ...
 • Изборна идентификациона трагикомедија

  Да подсетам, година и пол бев надворешен член на Комисијата за избор на најповолен понудувач на тендерот за пасоши и лични карти. Месец дена по одлуката јавно соопштив дека тендерот е наместен,

  ...
 • Кој го штити измамникот Денесоски?

  Веќе најавивме дека пред македонската јавност ќе истапиме со докази за начинот на кој „функционира„ Сашо Денесоски, охридскиот измамник, манипулатор, „бизнисмен„, новинар и близок пријател и

  ...
 • На Павловиќ одамна му „лепело рачето„...

  Во време кога крадците по Скопје биле реткост и секој поискусен МИЛИЦАЕЦ ги знаел на памет нивните имиња, презимиња и прекари, во време на СФРЈ, во време на чесна, ефикасна и превентивна политика

  ...
 • Плацебо тефтер корупција

  Благоја Механџиски Зегин неколку децении во Македонија и регионот се претставува како хуман, благороден и чесен бизнисмен кој освен што тера фармаколошки бизнис, паралелно им помага на луѓето. Се

  ...
 • Проширено и надградено велепредавство

  Ниту последниот меѓународен тендер, доделен на грчка фирма, за изградба на 50-тина километри пат од Демир Капија до Смоквица (грчка граница) - не помина без голем скандал. Овојпат најдиректно е

  ...
 • Тачи сред изборен корупциски скандал

  Непосредно пред првиот круг на гласање припадници на СВР Тетово, во центарот на градот го уапсиле својот колега и сограѓанин Никола Тимосиевски со 28.000 евра. Надевајќи се дека брзо ќе биде

  ...
 • Фамилијарен упад во АКРМ

  Владејачката Фамилија во Македонија, Груевски & Мијалков, по подолго размислување и подготовки, конечно сфатија дека најголемите проблеми во процесот на воспоставување контрола врз

  ...