Web Statistics Ексклузивно - Burevesnik
Macedonian Albanian English

Денес бев на една од скопските клиники да завршам рутинска работа. Да подигнам документи. Саат време чекав за да ми кажат дека се готови со денови и дека треба да се качам спрат погоре. Таму завршив работа за пет минути...

Гостување на Зоран Буревесник Божиновски, ТВ СТАР, Штип. Водител Тони Михаилов, 30. 11. 2017 година

Sirijske lekovi koji su proizvedeni u tri fabrike pod kontrolom ISIL, godinama pristižu u Tursku na prepakovanje pa ,,putuju,, za Makedoniju. Makedonska vlada je radi kolike-tolike legalizacije ovog nečuvenog kriminala koji podrazumeva i trovanje ili nelečenje svojih gradjana, donela adekvatni ,,namenski,, zakon da bi svemu tome dala nekakvu zakonitost.

Концесионерот на македонските аеродроми, турската компанија ,,ТАВ,, поради економската криза последните неколку години, на два пати доби ,,попуст,, од владата на РМ рокот за примопредавање на аеродромите да биде пролонгиран.

Kiparska odiseja Lilje Petrović je priča o prevari, dugovanjima, bežanja pred prevarenima i bega u Grčku. Ostala je dužna i u ružnom sećanju mnogima, bavila se raznim prevarama, dužnici su je pritiskali, postalo joj gusto, pa je zbrisala sa Kipra. Iznos za koji je ostala dužna onima koje je izvarala kreće se od 180.000 -  200.000 britanskih funti.

Непријатно е кога се гледаат доказите за начинот на кој бившата кардиохируршка болница ,,Филип Втори,,, a денешен кардиохируршки медицински шопинг мол ,,Клиника Жан Митрев,,, лаже и манипулира на основен, па на апелационен суд, за да скрие очигледна грешка која пациентот Шаип Шукри Јашари го чини несносна болка осма година по ред. Непријатно е и нелагодно да се чита нешто за што мали деца од прва прават јасна разлика што е што, а судии, вештаци и доктори се прават абнормални, слепи при очи и недоветни и читаат НАОПАКУ!

За мене 13. Февруари 2008 е ден кога се роди македонското автохтоно СВАРОВСКИ судство и обвинителство. Тоа е денот кога виш јавен обвинител, вршејќи си ја својата службена должност, почитувакјќи го законот и читајќи ја првостепената пресуда на судијката Павлина Христова, предлага враќање на предметот ,,ОХИС,, на првостепено одлучување и понатамошно ослободување на обвинетите Јорго Ќука и други.

Специјализираната клиничка болница по хируршки болести ,,Жан Митрев,, регираше со демант на текстот под наслов ,,Жан Митрев Лажго Жар,, објавен на веб порталот Буревесник во петок 22. 09. о. г...

Кога имате кардиолошки проблем во Македонија, а имате пари да си платите ефикасна интервенција, првата мисла ви е др Жан Митрев, клиника ,,Филип Втори,,. Ни не помислувате дека може да ви се случи кошмар со кој ќе живеете, дека поради банална грешка на клиниката и ревносното бескрупулозно покривање со фалсификати на истата ќе бидете и жртва на уште побескрупулозен правосуден систем кој ќе ве прогласи за недоветен. Ни во најлош сон не можете да сонувате дека др Митрев е подготвен и мртов човек да злоупотреби за да се спаси – наместо да има човечка доблест да признае дека се случила грешка на неговата клиника. Ама еве, подготвен е и оди до крај, иако она што му е направено на скопјанецот Шаип Јашари не се покрива со никаков па и најорганизиран криминален кривосуден систем.

Екс пратеникот на ВМРО ДПМНЕ, Васко Наумовски помина низ вистинска голгота и претрпе секакви страдања смислени од Никола Груевски, само поради непослушност и несогласување со лидерот и недржење до политиката на диктаторот, падната на изборите во декември минатата година. Сепак, притисоците и нападите врз Наумовски продолжуваат и после формирањето на новата извршна власт…

ПОВЕЌЕ