Web Statistics Ексклузивно - Burevesnik
Macedonian Albanian English

Помеѓу Агенцијата за електронски комуникации и ТЕЛЕКОМ постои подземна криминална врска, заснована на чисто беззаконие...

Добро погледајте ги овие фотографии подолу. Тоа е слика и прилика на организираниот хаос и јавашлукот во МАКЕДОНСКИ ТЕЛЕКОМ. Од тој хаос и јавашлук одлично се профитира во континуитет...

Струмичкиот Основен суд на 8 мај о. г. требаше да донесе пресуда по тужбата на наследниците на Пављо Филчев, ќерката Савета и зетот Бранко Петрови. Скоро три недели од тогаш, ПРЕСУДА НЕМА. Судот нема сила да пресуди против криминалците во сопствените редови. Ова е сторија за начинот на кој правосудството му слугува на криминалот...

Ако некогаш воопшто дојде до истрага за криминал во ТЕЛЕКОМ, актуелниот главен оперативен директор Горан Трајановски, именуван од актуелната извршна власт, ќе биде главен сведок за расплет во овој мултимилионски криминал...

Порано во ТЕЛЕКОМ немало немало ваква пљачкашка поделба на парите! Ама е воведена кога на организаторите (директорите) им станало јасно дека ГЕРМАНЦИТЕ делегирани од централата на ДОЈЧЕ ТЕЛЕКОМ се лесно подмитливи и дека сакаат да делат од колачот!

Заради организираниот грабеж мерен во стотици милиони евра преку ТЕЛЕКОМ, Македонија не смее да има ВТОР мобилен оператор. ВИП само ,,глуми,, дека е втор. ТЕЛЕКОМ и ВИП се само сврзани садови, една класична криминална приказна...

Во Македонски ТЕЛЕКОМ се подготвува план и сценарио за откази на вработени, подготвен од Жарко Луковски, план што треба да го спроведат Назим Буши, Андреас Елснер и Слободанка Гиевска. Директорот Горан Трајановски само треба да си молчи да глуми дека е од нетука...

Во претходниот текст на оваа тема, а и во неколку претходни од почетокот на годината, објаснив како локална струмичка организирана криминална група ограбува девизен пензионер (денес покоен!) и како успева со помош на силата на законите во РМ да се одбрани од истрага, пресуда и затворска казна, ама и да ги одбрани украдените пари. Случајот на Пављо Филчев, брутално ограбен од оваа локална криминална група е во своето правно финале. Неговите наследници, зетот Бранко и ќерката Савета Петрови се упорни да се изборат за наследеното...

И Русите се вгнездени во ТЕЛЕКОМ! Си нашле начин како да влезат длабоко во системот на компанијата и како да ја контролираат дата базата и податоците на граѓаните на Македонија, корисници на услугите на ТЕЛЕКОМ...

Во февруари 2016 Божидар Јанковски викан Бобо, долгогодишен директор на ДАЈНЕРС Македонија, од ЈО на РМ беше осомничен во аферата ,,КИРИЈА,,. Наводно си издавал сам на себе станови под кирија. За фалсификат диплома од ДУТ и фалсификат магистратура од Правен факултет на УКИМ, не беше обвинет. Веројатно за предвреме да не заврши кариерата на неговата сопруга Радмила Шекеринска...

Идејата за легализација на подземна TK инфраструктура била присутна во ТЕЛЕКОМ уште во 2011 година, со носење на спорниот закон за легализација на подземна ТК инфраструктура од страна на Министерството за транспорт и врски, под раководство на Миле Јанакиевски...

ПОВЕЌЕ