Web Statistics Ексклузивно - Burevesnik
Macedonian Albanian English

Системот е сетиран за да добива само Кочо Анѓушев. Сите околу него се само слуги. Кочо се плаши само од бившите партнери од Србија, Хамовиќ и Лазаревиќ, бидејќи го фатиле како ги поткраднува...

Ова е сторија за струмичката, ама и за македонската надземна и подземна правосудна мафија. Во средината на април 2010 година, тогаш веќе стариот, изнемоштен и ограбен струмички пензионер Пављо Филчев,  ограбен и очаен ги дочекува ќерката Савета и зетот Бранко. Доаѓаат од Швајцарија каде живеат и работат долги години. Доаѓаат кај Пављо на Велигден. Ги дочекал со солзи: ,,Ме ограбија, бандата ме уништи, играат фудбал со мене!,, На Бранко и Савета не им било јасно за што им зборува стариот. Немале ниту од далеку поим со каква мафија се соочуваат, во каков лавиринт влегуваат...

Ако имате роднина во притвор во Затвор ,,Скопје,, т. е. во Шутка, тој има право на максимално три посети во месецот. Ако има слободни термини, може и четири посети во месецот. Што во превод значи една посета во текот на работната недела. Посети за викенд и празници нема за притворениците. Кај директорот во оставка Ѓоко Котевски не е така. Привилегирани како Камчев и Мијалков имаат посебни привилегии...

,Примав лекови од Пановски. Ме лажеа три години дека сум болна од Мултиплекс Склероза, примав Авонекс. Верувал или не, без бар код. Ги прекинав на своја рака, имав страшни нус ефекти. Но, ги примав три години. Се плашам да објавам, пријавив и после дадов изјава во ОЈО.,,, ми пишува измамена пациентка...

Во мај 2013 година од страна на инспектори од СВР Битола, по неколку месечна истрага, после прибирање на многу докази за сторен криминал, по два распити на извршителката од Битола, Николина Иванова, до ОЈО Битола против неа поднеле кривична пријава. Ниту 5,5 години подоцна, поради корупција пријавата не е процесуирана...

Централниот регистар на РМ на бившата власт и служеше за легализација на криминал со регистрација па бришење на илјадници фирми низ кои поминал криминал за исцицување на пари од Буџетот. На оваа власт ЦРМ и служи и за таа и за друга намена – за перење коли на диво...

ОЈО Битола во низата мега случаи кои долги години не ги решава и кои поминале низ рацете на речиси сите обвинители, го одолговлекува и случајот ,,СИВАКОВИ,,. Иако од мај 2012 има кривична пријава од СВР Битола против извршителката Николина Иванова, обвинителот Сулејман Алијевски не сака да го работи предметот...

Во подготовка е местење на тендер за телефонска централа за потребите на Владата на РМ, целата техничка документација е напишана наменски за еден производител и фирма која мора да го добие тендерот...

Неодамна е пензиониран Ристо Зафировски, до заминување од УБК началник на Трета Управа. Типот си го помина ,,работниот,, век во директни егзекуции, нарачани државни злодела или пак како организатор на нарачки од сите власти наназад...

Секоја нова извршна власт си има свој утерувач, свој лош гласник. Минатата си го имаше Тони Јакимовски, шефот на кабинетот на Сашо Мијалков, му асистираше тука и таму Билјана Бришковска Бошковска, заменичка министер на правда. Оваа извршна власт си го има ,,ѓаволовиот адвокат,, Мирослав Вуиќ викан Вујке. Му асистира тука и таму Оливер Ристовски, заменик министер на правда...

Она што го суделе и пресудувале судии во Основниот суд Битола, на најочигледна штета на семејството Сивакови во случајот на насилно одземање на нивната куќа, претставува класичен модел на организиран криминал. Подземјето нарачува, судии судат како што е нарачано, а обвинителството пет години крие предмет против извршителката Николина Иванова од Битола. Еден комплетен хаос, чист пример на заробена држава каква е Македонија...

ПОВЕЌЕ